Twitter strategie voor meer klanten.

Twitter wordt al veel gebruikt door zelfstandige professionals maar je hoort dan toch dat ze na twitter een tijdje druk gebruikt te hebben  weer loslaten omdat het veel tijd kost, niets oplevert of gewoonweg niet weten hoe ze het kunnen inzetten om meer klanten te werven.

Twitter blijft dan ook voor veel ondernemers en zelfstandigen, een tool waarmee een linkje wordt getweet over hun nieuwe blogpost of ‘van alles en nog wat gebabbel’ wat vaak ook nog valt in de categorie “ik ga zometeen plassen”.

Hierdoor blijft twitter een medium die niet door iedereen op waarde wordt geschat en leid al snel tot de vraag, wat moet ik met dit medium waar iedereen het zo over heeft en kan ik het ook echt effectief inzetten?

Hoe je twitter wel effectief in kunt zetten.

De kracht van twitter, en social media, ligt hem in de dialoog met je doelgroep en klant. Ik gebruik twitter zelf om vragen van mensen te beantwoorden. Door deze twitter strategie te gebruiken om mensen te helpen met hun vragen krijg ik een groter inzicht in de vragen en ‘problemen’ waar zij mee zitten en bouw ik aan mijn naam als internet marketing expert.

Zoeken naar vragen gesteld in twitter.

Twitter search voor meer klanten

Twitter search voor meer klanten

In twitter kun je boven in de website het zoekveld gebruiken om bepaalde tweets te vinden.  In het zoekveld kun je dan een zoekterm invoeren die relevant is voor je buisiness en een vraag zou kunnen zijn van je doelgroep. Om er voor te zorgen dat het ook echt om een vraag gaat kan je de hastag (#) durftevragen bij je zoekterm plaatsen. Hierdoor weet je zeker dat het om een vraag gaat. Overigens kan je ook een vraagteken bij je zoekterm plaatsen om tweets met een vraagteken te vinden. Durftevragen levert over het algemeen betere resultaten op.

Restaurant Amsterdam

Stel je hebt een restaurant in Amsterdam dan zou je kunnen zoeken met de volgende zoekopdracht: “restaurant amsterdam durftevragen” dit zal je een lijst met tweets geven van mensen die in hun tweet de hashtag #durftevragen hebben staan en je zoekterm restaurant amsterdam.

Niet alle tweets zullen even relevant zijn maar er zullen tweets zijn van mensen die op zoek zijn naar een restaurant in amsterdam.

zoek resultaten uit twitter

zoek resultaten uit twitter

Uitgebreid zoeken

Wil je je zoekopdrachten wat concreter hebben en meer passende resultaten dan kun je gebruik maken van zogenaamde operators. Deze operators werken het zelfde als in zoekmachines als Google. Zo kan je als je een Marokkaans restaurant hebt het woord “marokaans restaurant” tussen aanhalingstekens zetten Zonder deze tekens zou je zowel tweets met het woord Marokaans als met het woord restaurant in je zoekresultaten terug vinden.

uitgebreid zoeken met twitter

uitgebreid zoeken met twitter

Je kunt ook klikken op de link “advanced search” om een pagina voor je te krijgen waar je via formulier velden makkelijk een uitgebreide zoekstring kunt maken en zo je zoekopdrachten heel erg precies kunt specificeren. Op die manier kun je precies je doelgroep op zoeken en vinden die met vragen zitten waar jij een antwoord op hebt. Zo kun je woorden uitsluiten zoeken van tweets in de buurt van een bepaalde plaats, positieve en negatieve berichten etc.

Opslaan voor gebruik.

Je kunt op deze manier een boel zoekopdrachten aanmaken waarmee je twitter kunt gebruiken om vragen van je doelgroep te vinden en je doelgroep te vinden en te helpen met hun vragen. Door te helpen toon je je expertise en zul je zien dat veel meer mensen uit je doelgroep je gaan volgen omdat je interessante informatie deelt. Dit zal je zeker klanten opleveren, het is zelfs zo dat de dag dat ik deze twitter strategie in ging zetten het meteen een klant opleverde.

Om het als een succesvolle strategie in te kunnen zetten is het verstandig om je zoekopdrachten die je maakt op te slaan zodat je niet steeds weer opnieuw je de opdrachten hoeft aan te maken. Op die manier heb je een lijst met zoekopdrachten die je één of meerdere keren per dag  kunt bekijken en op de vragen reageren.

zoekopdracht uit twitter opslaan

zoekopdracht uit twitter opslaan

Veel succes met je twitter strategie en laat me weten hoe het je vergaat!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.