10 Twitter tips voor zelfstandigen

 

 1. Maak reclame.
  Laat iedereen weten dat je een twitter account hebt. Gebruik een volg me button op je website, vermeld je twitter profiel in je email en koppel je twitter account aan je LinkedIn profiel.
 2. Een pasfoto voor persoonlijk contact.
  Mensen doen graag zaken met personen en niet met bedrijven. Gebruik dan ook een pasfoto en niet een bedrijfslogo. Je kunt natuurlijk wel heel goed je achtergrond aanpassen en hier mee aan je branding bouwen.
 3. Eigen naam gebruiken.
  Ook hier weer, personen hebben de voorkeur boven bedrijven. Liever kiezen dus voor je persoonlijke naam als je bedrijfsnaam.
 4. Gericht volgen.
  Volg niet iedereen die jou volgt. Hiermee wordt je twitter account zeer on overzichtelijk. Je kunt dan ook niet meer mensen echt volgen en op hun reageren. Persoonlijk gebruik ik twitter om kennis te delen en volg ik mensen die ook hun kennis delen op gebied van internetmarketing. Natuurlijk staan er bij mij ook vrienden tussen maar pas ik er voor op dat de tweets die ik zie alleen over “onzinnige” zaken gaan.
 5. Retweet.
  Nu je alleen mensen volgt die binnen je interessegebied, diensten of producten vallen is het heel erg interessant voor je volgers als je berichten retweet van de mensen die je volgt. Hiermee bouw je ook nog eens aan je goodwill en kunnen er zomaar spontane samenwerkings verbanden ontstaan.
 6. Dialoog.
  Verkoop niet alleen producten maar zorg voor een dialoog door mensen te helpen.  Een profiel dat alleen maar zijn blogposts tweet of zijn producten wordt toch al snel unfollowed. Breng mensen op ideeën en gedachten, spreek over dingen die jouw volgers boeien en geef praktische adviezen. Hierdoor zal je inzicht in de vragen en problemen van je doelgroep worden vergroot en bouw je aan je expert status bij je volgers en mensen die Twitter gebruiken om te zoeken.
 7. Beste tijd om te zenden.
  Kom er achter wat voor jou de beste tijd is om te zenden. Gebruik Google Url Shortener om je urls in te korten en gebruik de statistieken inclusief je Analytics statistieken om te bepalen wat de beste tijd is om te zenden.
 8. Niet te lange tweets.
  Gebruik als het even kan niet de volledige 140 karakters. Als je boeiende tweet wordt ge-Retweet breekt je tweet en wordt het voor volgers het moeilijker te retweeten.
 9. Verwijderen tweets.
  Oeps, je hebt een tweet verzonden die je eigenlijk niet wilt versturen door foute informatie of iets anders. Geen nood, je kunt een tweet verwijderen door over je tweet te “hoveren” je ziet dan een vuilnisbakje waarmee je de tweet kunt verwijderen.
 10. Gebruik lijsten.
  Je kunt je volgers in lijsten organiseren. Dit kan heel erg handig zijn om zo bepaalde mensen te volgen en te herkennen. Openbare lijsten kunnen voor je volgers weer heel handig zijn om nieuwe en interessante mensen te volgen binnen een bepaalde onderwerp.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.